Mobil hjemmeblander Østdanmark klarer 30 tons på tre timer

image_pdf

CR Foderservice K.S. har netop taget sit tredje mobile foderblandingsanlæg i brug. Indtil videre skal anlægget køre øst for Storebælt to dage om ugen – og når der er kunder til det, hele ugen. Læs artiklen fra “Lanbrug Øst” her

Kun 14 dage efter, at smågriseproducent Lars Nobel, Sorø St. Ladegård, for et par måneder siden skiftede over fra indkøbt færdigfoder til hjemmeblandet foder produceret med et mobilt blandeanlæg fra CR foderservice K.S., kunne der registreres en mærkbart forbedret mavesundhed hos de cirka 660 søer.

CR Foderservice K.S. har netop præsenteret sit tredje mobile foderblandingsanlæg, der er bygget op på en lastbil, hos den midtsjællandske svineproducent.

Lars Nobel havde oprindeligt sit eget hjemmeblandingsanlæg, men gik over til færdigfoder for syv år siden, da anlægget var slidt ned.

Kan bruge eget korn
– Det var nemt med færdigfoder, men det kneb med mavesundheden. Ved at lade CR Foderservice fremstille vore foderblandinger kan vi igen bruge vort eget korn, som vi jo kender kvaliteten af. Nu er vi også fri for alarmer fra et hjemmeblandingsanlæg om natten, og vi skal ikke tænke på vedligehold, forklarer den midtsjællandske smågriseproducent.

– Med den her løsning slipper jeg også for en kæmpe investering i et hjemmeblandingsanlæg. Og tilmed sparer vi transporten af 13.000 tønder korn om året både til og fra ejendommen, tilføjer en begejstret Lars Nobel.

Hans driftsleder i stalden, Palle Nielsen, fortæller, at han allerede oplever en forbedret tilvækst hos grisene, og han synes også, der er en tendens til et lidt lavere foderforbrug.

Mindre støv i staldene
– Hver onsdag formiddag kommer CR Foderservice her og producerer foder til en uges forbrug, i alt cirka 30 tons, på omkring tre timer. Nu oplever vi mindre støv i staldene end før, fordi der tilsættes imellem 0,25 og 3,0 procent sojaolie som energitilskud, alt efter blanding. Desuden ser vi en god ædelyst, da foderet jo aldrig er mere end en uge gammelt, fortæller Palle Nielsen.

I øjeblikket køres der forsøg på Sorø St. Ladegård vedrørende sofodring sammen med Videncenter for Svineproduktion. Derfor blandes der for tiden ikke mindre end ni forskellige foderblandinger til bedriften.

Sammensætning efter ønske
– Foderblandingerne kan sammensættes præcist, som den enkelte kunde ønsker det. Blandecomputeren på vores mobile blander har plads til et meget stort antal blandinger, og ønsker kunden ændringer i en eller flere blandinger, skal vi bare have oplysningerne via e-mail, siger salgschef hos CR Foderservice K.S., Steen Lindegaard Aaen.

Han peger på, at kunderne også sparer tid, som kan bruges til andre ting. Hertil kommer, at der altid er 100 procents kendskab til, hvilke komponenter hver enkelt foderblanding er sammensat af.

Indstillelig formalingsgrad
Den nye, mobile blander, Tourmix Twinpower, som blev præsenteret på Sorø St. Ladegård, skal indtil videre køre øst for Storebælt to dage om ugen – og når der er kunder til det, hele ugen. Blanderen kan både formale og valse, og den kan suge og blæse samtidig. Formalingsgraden kan indstilles alt efter dyregruppe.

Tourmix Twinpower har to blandekar á 10.500 liter, svarende til cirka 12,6 tons. Tanken til flydende råvarer kan rumme 1.200 liter. Kapaciteten er 10-12 tons færdigfoder pr. time, alt afhængig af, hvor langt foderet skal køres fra foderladen til fodersiloerne ved staldene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site is registered on wpml.org as a development site.