CR Foderservice lægger vægt på troværdighed, høj service og god kvalitet

CR Foderservice lægger vægt på troværdighed, høj service og god kvalitet
image_pdf

Af Josefine Vinther Felletoft – Maskinbladet.dk

Siden det første blandingsanlæg kørte fra hovedkontoret på Fyn i sommeren 2011, er det kun gået fremad for CR Foderservice.

Den fynske virksomhed beskæftiger sig med at blande foder for landmænd i hele Danmark. Det er en effektiv og simpel løsning for landmanden, der ikke behøver at investere i eget male- og blandeanlæg eller fabriksfremstillet foder.

Hele idéen startede i 2010 hos direktør Niels Frost Rasmussen, der har en solid erfaring i korn- og foderstofbranchen. Han valgte hurtigt at ansætte Steen Lindegaard Aaen som salgschef, der har 30 års erfaring fra grovvarebranchen.

I samarbejde fik de kontaktet de første mange interesserede landmænd på Fyn. 

– Vi havde en del kunder, som vi kendte fra vores tid i foderstofbranchen. Vi holdt et åbent hus i foråret 2011, hvor vi havde et tysk anlæg til demonstration. Knap 300 mennesker mødte frem for at se det. Det var jo en super nyhed efter, at der i 2008-2010 blev nedlagt mange foderstofafdelinger. Så vi kom med et helt nyt koncept, fortæller Steen Lindegaard Aaen og tilføjer:

– Der var ikke ret mange af vores tidligere kolleger, som troede på os. Men vi fik inden for kort tid skaffet nogle større landmænd på Fyn, der var gode ambassadører for os, og det var med til at skubbe det hele i gang. 

En fyldt ordrebog

CR Foderservice fik hurtigt fyldt ordrebogen til den første blandingsvogn i sommeren 2011, og heldigvis havde de været forudseende og bestilt endnu en vogn, som landede på adressen samme efterår. 

– Herefter gik det slag i slag, og vi fik udvidet kundekredsen til Sjælland og Lolland-Falster og senere hen Jylland. Nogle af de landmænd, som vi startede op ved for 10 år siden, blander vi stadig foder for i dag, fortæller Steen Lindegaard Aaen.

CR Foderservice har i dag 9 blandeanlæg og endnu et er på vej i 2022 samt et til 2023. Antallet af medarbejdere er også vokset i løbet af årene og tæller nu fire på kontoret samt 15 chauffører.

Selvom virksomhedens succes har været der lige fra begyndelsen, har det ifølge salgsdirektøren også været benhårdt arbejde at starte en virksomhed op, som kom med et koncept, der endnu ikke var set på dansk jord.

– Det er jo ikke bare noget, man gør. Der har været meget benarbejde, og der skulle jo også nogle midler til for at skubbe det i gang og turde tro på, at vi kunne komme videre. Men vi har da heldigvis hele tiden troet på det, og det har vi også kunnet se på vores udvikling, siger Steen Lindegaard Aaen.

Nye muligheder

I begyndelsen blandede CR Foderservice kun foder til svin. I 2019 blev det også til kvægfoder, og i 2020 blev muligheden for at få blandet økologisk foder også tilgængelig. 

– Vi vil gerne fortsætte vores gode udvikling. Lige nu står vi overfor udfordringer på konjunkturerne omkring svinefoder. Som andre foderstofvirksomheder har vi jo kunnet mærke, at der er lukket flere svinebesætninger i løbet af det seneste halve år. Men vi tror på, at det er bump på vejen, og at tingene tilpasser sig, så vi regner med at vækste yderligere de næste par år, fortæller Steen Lindegaard Aaen, der håber på, at deres nye områder med kvæg og økologi også vækster i de kommende år.

Et af CR Foderservices klare mål med blanding af økologisk foder er at kunne tilbyde kunden fuld gennemsigtighed.

– Vores kunder skal kunne fodre deres dyr med egne råvarer. Det gælder jo sådan set for hele konceptet – at de råvarer, som de selv har dyrket, også er dem, de forkæler deres dyr med, siger Steen Lindegaard Aaen og fortsætter:

– Gennemsigtigheden betyder meget for kunderne. Vi kommer med en ydelse og en alternativ mulighed til at bruge foder fra ejendommen. Der er mange, der gerne vil have deres korn hjemme og blande selv. Der kommer vi jo så med en løsning, så de ikke skal ud at investere i millioner for mølleri, transport af korn og foder, indlægning af strøm og så videre. Alt praktikken omkring mølleriet tager vi os af.

CR-Foderservises mobile blandeanlæg er kontrolleret på lige fod med grovvarens foderfabrikker og er i dag ISO 22000 og QS (danish ordningen) certificeret, hvilket giver sikkerhed og kvalitet på samme høje niveau som de danske foderfabrikker.

Vigtigt med god service

Der er flere områder, som vægtes meget højt hos den fynske virksomhed.

– Det er vigtigt for os at fremstå som en troværdig virksomhed, der har et højt serviceniveau og en god kvalitet af produkter. Og jeg synes faktisk, at vi lever op til alle tre ting, siger Steen Lindegaard Aaen.

– Bilerne er dedikeret til de samme områder, så der altid er en i nærheden. Det betyder også, at de chauffører, der kommer på bedriften, også kender til forholdene på stedet. Det giver en god stabilitet for vores kunder, fortæller Steen Lindegaard Aaen og tilføjer:

– Vores biler kan have mellem 12-18 ton, så derfor har vi også mulighed for at fordele foderet ud på flere gårde. Der er mange, der benytter sig af den mulighed, fordi det er for dyrt at etablere et mølleri på flere ejendomme.

De fleste af CR Foderservices biler kører 12 timer om dagen, seks dage om ugen.  

– Størstedelen af vores kunder har en fast blandedag. Hvis nogle pludselig står og mangler foder, rykker vi selvfølgelig hurtigt ud, for vi ved jo godt, at det kan have store konsekvenser, hvis der ikke er mere foder, siger Steen Lindegaard Aaen. 

For virksomheden betyder det også meget at inddrage og lytte til kundernes ønsker, inden de går videre med nye tiltag og produkter.

– Vi har flere gange lavet samarbejder med nogle af vores kunder for at finde ud af, hvilke blandinger, der fungerer bedst. Vi kan jo have nok så mange tommelfingerregler om, hvordan tingene skal være, men hvis det ikke virker i praksis, kan kunden jo ikke bruge det til noget. Derfor trækker vi meget på de erfaringer, vi gør os i samarbejde med kunden, fortæller Steen Lindegaard Aaen. 

En høj troværdighed

Ifølge salgschefen er det under den konventionelle svineproduktion, hvor virksomheden har udviklet sig mest i de seneste år. 

– Svinefoderet er stadig klart den største andel af butikken. Her forventer vi stadig at vækste og udvikle os, men det gør vi også på kvæg og økologi. 

Sidste år valgte CR Foderservice at udvide virksomheden med nye produkter, som kan bruges til kundernes foderblandinger.

– Vi har et E-vitamin produkt, der hedder Cabanin CSD og Cabanin Green med antioxidanter til både konventionelt og økologisk svine- og kvægbrug. Det understøtter de produkter, vi har i forvejen, så der er mulighed for at styrke dyrene. Derudover samarbejder vi med DK Svinerådgivning om fravænningsblandinger til zinkfri fodring, fortæller Steen Lindegaard Aaen og tilføjer:

– Vi udvikler os, og der vil sikkert komme flere produkter over tid, men lige nu starter vi stille og roligt op med de to forholdsvist nye produkter. Samtidig med at vi selvfølgelig har størst fokus på vores mobile blandingsanlæg.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site is registered on wpml.org as a development site.