Hos CR Foderservice begyndte vi i begyndelsen af 2019 at udvide vores kundesegment med foder til drøvtyggere. Dette kræver en rengøringsprocedure ved forarbejdning af enkeltråvarer, fx valsning af byg. Ved produktion af blandinger er der dedikeret et anlæg til dette, som ikke blander foder, hvori der indgår animalsk protein. Det er derfor kun muligt at få lavet ”blandinger” i det vestlige Danmark, da bilerne i øst alle laver blandinger med animalsk protein.

Vi har mulighed for at grovformale eller valse kundens råvarer, og vi får flere og flere henvendelse på forarbejdning af egne producerede proteinkilder. Det er fx lupiner eller hestebønner som landmanden gerne vil have grovformalet, eller korn som skal valses.

Vi laver også en del kalvefoder, hvor landmanden får lavet blandinger ud fra vægtintervaller. Det betyder, at landmanden altid kan få tilpasset blandingen løbende i forhold til dyrenes behov.

Mange kalveproducenter er glade for at anvende deres eget korn og protein. Det giver en god fornemmelse af, at de råvarer som bliver brugt, er gode og sunde.